vítejte na blogu o chovatelství morčátek


Květen 2011

nahrávky zvuků morčat

30. května 2011 v 17:46 | Terča |  zvuky morčátek
tak tady jsem pro vás našla nahrávky zvuků aby jste přesně věděli oč jde ale nezapomeňte si k tomu přečíst i články v rubrikách (zdroj nahrávek morcenet.blog)


MEGA test

21. května 2011 v 19:17 | Terča |  quizy a bleskowky
1. Jaké je morče když se narodí?
a) holé bez zraku
b) holé a se zrakem
c)osrstěné a se zrakem

2. Jedí morčata kedlubny?
a) ano
b) ne

3. Co morče nikdy nesmí ?
a) cibule
b) rajče
c) kedlubna
d) jablko

4. kolik prstů mámorče na zadní nožičce?
a) 4
b) 3
c) 5

5. kolik má morče zubů?
a) 2 -jeden nahoře a jeden dole
c) 6 -jeden nahoře a jeden dole a vzádu malinké zakrněle stoličky na drcení potravy
b) 4 - dva dole a dva nahoře

6. proč má morče veliké slepé střevo oproti ostatním orgánům
a) pro nic je to slepé střevo to je k ničemu
b) Pomocí střevní mikroflóry uvnitř tráví morče vlákninu z rostlin
c) když selže tlusté střevo nahrazuje ho slepé po dobu rekonvalescence
d) morče nemá veliké slepe střevo

7. proč morče baští své bobky?
a) traví tak přebytečnou rostlinou vlákninu
b) nepapá své bobky
c) chce zakrýt pachové stopy

8.brousí so morče o seno zuby?
a) ne
b) ano

9) žijí morčata ve společenství
a) ne
b) ano
c) ano ale zvlášť samci a samice
d) žijí v páru

10. co dělá samice když nechce samce?
a) vrčí a tak jakoby štěká na něj
b) ohání se po něm vstřikuje moč do obličeje a utíká
c) uteče a navede samce na špatnou pachvou stopu

11. co značí když morče jakoby zpívá jako ptáček?
a) svolávání ostatních a stesk po domově
b) úplněk
c) změnu v těle jako je těhotenství nebo nemoc
d) snaží se zmáct nepřítele ptačím zpěvem

12. kolik majjí morčata cecíků?
a) 4
b) 6
c) 8
d) 2

13) co je největčí hlodavec na světě z kterého morče také pochází?
a) okapi
b) činčila
c) zubr trpasličí
d) kapybara
e) nutrie

14. mají mláďata morčete mléčné zuby?
a) ne
b) ano
c) do 4 týdnů zuby nemají pak se jim začnou klubat

15. když si morče zub ulomí doroste mu?
a) ano
b) ne
c) morče si nemůže ulomit zub protože v nich má látku ktrá je zpevní tak aby se nikdy neulomil
_______________________________________________________________________________________________________

1.-C
2.-A
3.-A
4.-B
5.-B
6.-B
7.-A
8.-B
9.-B
10.-B
11.-C
12.-D
13.-D
14.-A
15.-A

tlapinky na památku

20. května 2011 v 20:06 | Terča |  KRAVINKY
jde o sadu naprosto nezávadných barviček rápečku a plátýnka
cena 589

Balení obsahuje:

- uvítací dopis

- plátýnko již napnuté na dřevěném rámečku - rozměr 18 x 14 cm

- nezávadná barva

- štěteček

- list papíru na vyzkoušení postupu

- příručka

- detailní informace o použitých materiálech a jejich manipulaci v českém jazyce

Velikost balení: 25 x 165 x 225 mm
více informací a ke koupi zde

10 nejhorších nebezpečí morčátka (v bytě)

11. května 2011 v 22:03 | Terča |  bydlení
>kabely pod proudem
>nezajištěný balkon stůl atd......
>ostřé předměty
>namořené dřevo
>jedovaté pokojové rostliny viz jedovaté rostliny
>prudké slunce ,užeh....
> zvířata psi kočky
>nepozorný člověk může ho zašlánout
___________________________________________
použitá literatura moje morče a já

vybavení klece 2

9. května 2011 v 17:10 | Terča |  bydlení
zde je drhý tip vybavení samozřejmě červené položky jsou nutnností


vyhřívaný domeček

7. května 2011 v 21:21 | Terča |  pelíšek
tak velice stručně vám napíšu o tomto vyhřívaném domečku:)
je velice praktický a hodí se do králíkáren nebo do volného výběhu ale i klece dá se prát a líbí se mi že je jako pelíšek se soukromím zároveň hřeje tuhle fotku jsem našla na google obrázcích a natolikmě fascinovala že jsem vám o tom prostě musela napsat


proutěnky

6. května 2011 v 16:11 | Terča |  bydlení
tak dnes bych vám chtěla představit a něco říci o proutěnkách

Proutěnka je takový pruh ze svázaných tyček dle mého názoru je to super protože se z toho dá udělat tunel nebo most i patro hodí se to všude do klece i do výběhu pohybují se od 50 do 200 kč je to lepší neždomeček ideálně to zajišťuje soukromí a zároveň neodřízne od okolního světa :) prodávají se buďto obrousené a nebo neopracované s kůrou dají se zakoupit v každém zoo shopu a nebo zde


velikonoční dekorační papkání

3. května 2011 v 20:01 | Terča |  Recepty
budeme potřebovat sušené bylinky konkr-květy pampelišek sedmikrásek a jetelu (pěkně bude vypadat i chrpa)
dále pšenici a i travičku a nakonec chleba s vodou

rozhněteme chleba s vodou aby to byla taková lepivá kaše pak otrháme lístečky z pampelišek a jetele sedmikrásky můžeme zamíchat celé pak tak nějak vymodelujeme tvar vajíčka a můžeme ozdobit zase tím že vmáčkneme kytičky necháme pořádně ale opravdu pořádně zaschnout a pak vajíčka můžeme nejlépe naaranžovat do košíčku plného sena morčátkům to moc moc chutná

PS dobré je do hmoty zamíchat i na jemno nasekanou sušenou sušenou mrkev

ispirace jr farm